Nye bæredygtige udviklingslån

Andelskassen Merkur lancerer nu i samarbejde med Industrialiseringsfonden for Udviklingslande (IFU) Merkur Udviklingslån A/S. Den nye type lån skal i følge Merkur Bank fremme såvel bæredygtig produktion som udvikling af ulande og samtidig give investorerne en rimelig forretning ud af investeringen.

Det er utroligt svært at få lån, der er til at betale tilbage i mange udviklingslande.  25-40 procent i rente er virkeligheden for mange iværksættere og mindre firmaer i ulandene - hvis de i det hele taget kan få et lån. Det bremser ikke mindst udviklingen af firmaer, der arbejder med bæredygtig produktion - et område i kraftig vækst, og som møder en stigende efterspørgsel fra vores del af verden.

Derfor vil Merkur Udviklingslån A/S nu tilbyde lån på fair vilkår til virksomheder med bæredygtig produktion. Merkur Udviklingslån A/S er blevet stiftet i et samarbejde mellem andelskassen Merkur og Industrialiseringsfonden for Udviklingslande (IFU), som begge har mange års erfaring med at finansiere initiativer inden for bæredygtighed i ulande. Selskabet udbyder i første omgang 7.000 stk. aktier à 1.000 kroner.

Rejser kapital til bæredygtige virksomheder

Kapitalen skal bruges til lån til små og mellemstore virksomheder og kooperativer i ulande. Udlånsprojekterne skal være certificerede inden for økologisk og biodynamisk jordbrug, fair trade eller bæredygtig skovbrug for at kunne opnå et lån fra lånefonden.

"Der har indtil nu været et stort fokus på mikrolån til enkeltpersoner, der så har kunnet starte deres egen virksomhed. Men der er også et stort behov for lån til at fremme de lidt større virksomheder og kooperativer, som arbejder for en bæredygtig udvikling," fortæller Merkurs direktør Lars Pehrson og fortsætter:

"Disse virksomheder sikrer i højere grad udvikling i lokalområdet ved at ansætte lokal arbejdskraft i produktionen. Så ved at investere i Merkur Udviklingslån A/S kan man være med til at bekæmpe fattigdom og samtidig have mulighed for at få et fornuftigt afkast."

Den typiske lånestørrelse vil være 300.000 - 500.000 kroner, og lånefonden understøtter dermed initiativer, som har vokset sig større og har brug for mere kapital, end mikrofinansinstitutterne kan tilbyde.

Det er centralt, at selskabet kan give et rimeligt og fair afkast. For investorerne forventes afkastet at ligge i størrelsesordenen fem til seks procent p.a., når låneporteføljen er opbygget. Både private investorer, pensionsselskaber, foreninger og erhvervsvirksomheder kan investere i Merkur Udviklingslån A/S.

Fakta om Merkur Udviklingslån A/S:

  • Merkur Udviklingslån A/S er blevet stiftet i et samarbejde mellem andelskassen Merkur og Industrialiseringsfonden for Udviklingslande (IFU).
  • Merkur Udviklingslån A/S udbyder 7.000 aktier a 1000 kroner og håber på at rejse en kapital på 7 millioner kroner.
  • Kapitalen skal bruges til lån til små og mellemstore virksomheder og kooperativer i ulande. Udlånsprojekterne skal være certificerede inden for økologisk og biodynamisk jordbrug, fair trade eller bæredygtig skovbrug for at kunne opnå et lån fra lånefonden.
  • www.merkurbank.dk/udviklingslaan
  • http://www.ifu.dk/

 

Download Brochure

 

AddToAny

Share/Save