Når tilbud dræber

Udgivet: 
2006
Version: 
Dansk, Engelsk, Hindi og Bengalsk
Varighed: 
50 min.

"Når tilbud dræber" er en dokumentarfilm, der fortæller den skræmmende historie, der ligger bag mange af de billige lagener, duge og håndklæder der sælges i Danmark.

100 kr. for 3 håndklæder er et tilbud, der bare er for godt til at være sandt! Problemet er, at det er sandt, og at de kun kan være i butikkerne så billigt, fordi arbejdere i 3. verdenslande producerer dem under forfærdelige forhold, hvor der ikke tages hensyn til arbejdstagerrettigheder og sikkerheds- og arbejdsmiljøforhold. Problemer som børnearbejde og forurening pga. spildevandsudledning følger også med i kølvandet af produktionen. Vi understøtter som forbrugere de urimelige arbejdsforhold, når vi køber billige håndklæder. Kan vi gøre noget ved det?

Filmen dokumentere de sammenhænge, som skaber de umenneskelige arbejdsvilkår og viser, hvordan Cheminova, Jysk og Dansk Supermarked bryder deres egne etiske regler i forbindelse med handel og produktion med indiske leverandører og forbrugere. Bør danske og internationale virksomheder ikke bære det ansvar, der ligger i at få produceret deres produkter, således at menneskeliv og miljø ikke bliver bragt i fare i processen?

Produceret i 2006 af Tom Heinemann, freelancejournalist.
Udgivet i versioner på dansk, engelsk, hindi og bengalsk med støtte fra Ulandssekretariatet og 3F.
Varighed: 50 min

Når tilbud dræber findes også i en kortere version (29 min.) der er velegnet til undervisningsbrug.

 

AddToAny

Share/Save