Til Tanzania med mod på forandring

Af Søren Bjerregaard
26. april 2019
Hverdagen vendes på hovedet, når de taler swahili på jobbet, spiser ged i restauranten og går i kirke hver søndag. Og det er netop derfor, fire administrationsstuderende fra VIA University College i Aarhus er landet i byen Arusha i Tanzania, hvor de skal leve og arbejde i de kommende to måneder.
Forberedelsesmøde hos HK Østjylland

”Jeg vil bryde faglige og personlige grænser. Jeg havde en god barndom, så med årene har jeg lige skullet vænne mig til, at jeg skal knokle for at klare mig selv. Som praktikant i Tanzania skal jeg udfordre mig selv, vise handlekraft og løse situationer, som jeg ikke var forberedt på. Det bliver rigtig spændende,” siger Josephine Schytte, der håber på både faglig og personlig udvikling.

Pigerne har arrangeret turen med støtte fra HK Kommunal, Ulandssekretariatet og VIA University College, der anerkender praktikopholdet som en del af uddannelsen i offentlig administration.

Ud af osteklokken

Ligesom Josephine Skytte skal Ulrikke Pedersen-Bjergaard i praktik ved Institute of Accountancy, der har næsten 10.000 studerende og en stor administrationsafdeling, hvor de to danske praktikanter og deres tanzaniske kollegaer skal arbejde på ét eller flere projekter:

”Vi kommer med nogle stærke kompetencer fra VIA, og det har givet os noget faglighed, som vi forhåbentlig kan bruge og give videre dernede. Endnu vigtigere er det nok, at vi ikke lever i en osteklokke, så vi lærer en hel masse,” siger Ulrikke Pedersen-Bjergaard, der ikke tidligere har besøgt et ikke-vestligt land.

Josephine Skytte, Bolette Vang, Sofie Hvidbjerg Larsen og Ulrikke Pedersen-Bjergaard

Bolette Vang og Sofie Hvidbjerg Larsen skal i praktik på privatskolen Jaffery Academy. For Sofie kan praktikken blive første skridt i en international karriere med fokus på børns vilkår.

”Jeg er mest spændt på det kulturmøde, vi kommer til at opleve på arbejdspladsen. Tingene foregår helt sikkert på en anden måde end i Danmark. På længere sigt kunne jeg godt finde på at søge ind til forsvaret eller en international organisation som fx UNICEF,” fortæller Sofie Hvidbjerg Larsen

Bolette Vang har også ambitioner om internationalt arbejde:

”Det engelske sprog, internationalt perspektiv og så det med at blive mere selvstændig. Det er tre vigtige grunde til at jeg tager afsted,” fortæller Bolette Vang.

Ulandssekretariatet, VIA University College og HK Østjylland står bag projektet, der understøtter at VIA-studerende rejser til Arusha i Tanzania, hvor de gennemfører en del af deres praktikperiode.

AddToAny

Share/Save