Bahrain: Generalstrejke mod angreb på demonstranter

Bahrains fagbevægelse GFBTU har opfordret til generalstrejke som reaktion på regimets angreb på demonstranter. Seks mennesker blev dræbt og flere hundrede såret, da kongedømmet satte Apachehelikoptere og soldater ind mod demonstranter på Perlepladsen i hovedstaden Manama tirsdag.

”Sikkerhedsstyrkerne har brugt både gummikugler og skarp ammunition mod demonstranterne. Mænd, bevæbnet med knive, køller og pistoler, som påstår de er regeringsstøtter, har stoppet biler og adskillige fagforeningsaktivister er blevet tævet. Politiske partiers hovedkvarterer er blevet brændt ned, og vi frygter, at også fagforeningens bygninger vil blive ramt”, siger en fagforeningskilde til ITUC’s hjemmeside.

Billedet er fra ITUCs hjemmeside: www.ituc-csi.org

 

 

 

 

 

 

 

 

Tirsdag erklærede Bahrains konge landet i undtagelsestilstand i tre måneder. Det indebærer blandt andet et forbud mod strejker. Men landsorganisationen GFBTU har opfordret 69 fagforbund til at strejke på ubestemt tid – eller indtil arbejderne igen kan føle sig trygge.”Vores strejke er en fredelig form for civil ulydighed, som vil fortsætte, så længe arbejderne føler deres sikkerhed truet, og at de ikke bliver lyttet til”, siger generalsekretæren i GFBTU, Salman Mahfoodh. "Anonyme bevæbnede grupper, som vi mistænker for at være betalt af sikkerhedsstyrkerne, har angrebet arbejdere og migrantarbejdere på vej til arbejde, eller mens de sad i deres butik. Vi er også ansvarlige for arbejdernes sikkerhed, og vi kræver af regeringen, at volden stopper, og demonstranterne kan fremføre deres legitime krav”, siger Salman Mahfoodh. Tirsdag ankom omkring 1000 saudiske soldater til Bahrain, angiveligt for at hjælpe med at slå demonstrationerne ned.

GFBTU har tidligere afblæst en annonceret strejke, fordi myndighederne så ud til at være villige til at indgå i en national dialog om reformer, men de seneste dages optrapning af volden fra sikkerhedsstyrkerne og bevæbnede bander har fået GFBTU til at ændre holdning.Fagbevægelsen opfordrer alle medlemmer af oppositionen og civilsamfunds organisationer til at danne en fælles front for at forhindre mere vold.

Denne artikel er et sammendrag af artikler på ITUC’s hjemmeside.

Læs mere på disse links

http://www.ituc-csi.org/state-organised-murder-on-the.html?lang=en

Watch new pictures of the demonstration and people in hospital severely wounded on March 13

Read the ITUC spotlight interview with GFBTU General secretary Salman Mahfood “We want real democracy that will benefit the whole population” -March 8

Watch the GFBTU General Secretary;s video message (in Arabic and English) - March 8

 

AddToAny

Share/Save