Bahrain: Demokratiforkæmper med kontakt til Ulandssekretariatet tilbageholdt

Af Helle Schøler Kjær
31/3: En af Ulandssekretariatets politiske kontakter i Bahrain er arresteret og sigtet for at have efterretningsforbindelse til udlandet og for at anspore til drab under demokrati demonstrationerne for et par uger siden.

Samtidig anklager regeringen og militæret ham for at arbejde for at omstyrte regimet. Ebrahim Sharif Al Sayed er generalsekretær for Waad partiet, der er det største venstreorienterede parti i Bahrain. Han blev bortført fra sit hjem om natten den 17. marts af en gruppe maskerede og bevæbnede unge mænd.

Ulandssekretariatets Steen Christensen har kendt Al Sayed i fem år og er bange for, hvad der er sket med ham. ”En af grundene til hans fængsling skulle angivelige være hans kontakter til Danmark”, siger Steen Christensen. ”Jeg er den eneste dansker, han har haft kontakt med i alle årene, så vores samarbejde må have været afluret af regeringen. Selvfølgelig er anklagerne mod Ebrahim opfundet, men det piner mig nu alligevel”, siger Steen Christensen.

En moderne politiker

Det er militæret, der tilbageholder Ebrahim Sharif Al Sayed. Han blev tilbageholdt den 17. marts, men først en uge efter fik hans kone et opkald fra ham, der varede i få sekunder. Han har nu en advokat, men militæret vil ikke oplyse, hvor Ebrahim Al Sayed opholder sig.

Waad partiet, hvor Al Sayed er generalsekretær, afviser alle anklager. Waad ønsker reformer og ikke regimeændringer.  Det er en fredelig organisation, der arbejder for demokratiske rettigheder, og kontakten til udlandet har været til nyhedsmedier og civilsamfundsorganisationer - som Ulandssekretariatet i Danmark.

”Mine samtaler med Ebrahim gennem årene har været overordentligt stimulerende og inspirerende. Han er en gennemført moderne, intellektuel politiker, uden religiøse bindinger som så mange andre i oppositionen i Bahrain”, siger Steen Christensen, der i mange år har beskæftiget sig med de demokratiske kræfter i Mellemøsten, - de sidste 14 år for Ulandssekretariatet.

 

 

 

 

 

Ebrahim Sharif Al Sayed

Han afslørede korruption

”Ebrahim og Waad partiet er stærkt optaget af at ændre samfundet i mere verdslig retning og at gøre noget ved den svimlende økonomiske og sociale ulighed i Bahrain. Hver gang jeg har været sammen med ham, har han kørt mig rundt i hovedstaden Manama og vist, hvor kongefamiliens rigdomme er lokaliseret. Størstedelen af ejendomsmarkedet er kontrolleret af kongen og hans onkel, der er statsminister. For eksempel har regeringen indvundet store arealer fra det omliggende hav. I stedet for at disse nye omfattende værdier tilfaldt samfundet, har kongefamilien "eksproprieret" eller rettere privatiseret det som deres egen ejendom. Rent tyveri af offentlige kasser”, siger Steen Christensen.

Waad partiet skriver i en udtalelse, at det netop et Ebrahim Sharif Al Sayeds mod til at fremlægge fakta om korruption og tyveri af landområder og hans udtalte krav om et virkeligt konstitutionelt monarki – som vi kender det i Danmark - der har fået regimet til at arrestere ham og rejse falske anklager mod ham.  

44 forsvundet

Al Sayed er en af omkring 300 anholdte i Bahrain. 44 af dem er forsvundet, oplyste et tidligere parlamentsmedlem Matter Ibrahim Mattar til Reuters i mandags.

”Bare i dag og i går fik vi henvendelser fra 35 familier, der mistede kontakt til familiemedlememr, da de skulle igennem en kontrolpost”, siger Mattar Ibrahim Mattar.

” Vi ved ikke, hvad der er sket med dem. Myndighederne vil ikke sige noget. Under disse omstændigheder håber vi faktisk på, at de er arresteret”.

Mange af de forsvundne blev nærmest kidnappet af civile bander, der støtter regimet, og som har kunnet operere, mens der blev slået hårdt ned på demonstranterne.

Ibrahim Sharif Alsayed blev vækket natten til den 17. marts og taget med af 30 sortklædte unge mænd og drenge, fortæller hans datter Yara Al Sayed.

”Klokken 1:50 ringer dørklokken i Ibrahim Sharifs hjem. Der er en masse drenge og mænd udenfor. Deres ansigter er dækket til. Der er ikke tegn på, at de er politifolk. De er alle sammen i sort tøj. Min mor siger, at de først troede, det var tyve. Mine forældre kommer ned for at se, hvad der sker. De ser en flok unge mænd udenfor porten. Den første, som sprang over hegnet, pegede med en pistol på Ibrahim Sharif. Ibrahim Sharif åbner porten og tager sine sko på for at gå ud og tale med mændende og finde ud af, hvad de vil. Uden for er der to sorte biler, to jeeps og 3-4 mindre biler. Der er omkring 35-40 mennesker. Seks eller syv er bevæbnet”.

Waad partiet skriver, at det vil holde regeringen ansvarlig for generalsekretærens liv og ”for enhver fysisk eller psykisk tortur og plot fabrikeret imod ham. Waad vil ikke tøve med at fortsætte med at have kontakt med arabiske og internationale menneskeretsorganisationer, Amnesty International, ambassader og andre organisationer, for at kræve at regeringen forpligter sig til principperne om menneskerettigheder og retten til at danne en fredelig opposition og offentlig frihed”.

Læs mere;

Bapco i Bahrain vil retsforforfølge fagbevægelsen for at have opfordret til generalstrejke under demokrati demonstrationerne. op til 60 procent af arbejderne strejkede den 16. og 17. marts

http://www.gulf-daily-news.com/NewsDetails.aspx?storyid=302873

Fagbevægelsen appellerer til kongen om at beskytte arbejdere, der har strejket

http://www.gulf-daily-news.com/NewsDetails.aspx?storyid=302898

 

 

 

 

 

AddToAny

Share/Save