Arabiske kvinder i nyt fagligt netværk

Kvinder fra otte arabiske lande er samlet i Tunesiens hovedstad for at danne et nyt netværk for fagligt aktive kvinder i de arabiske lande. De kommer fra Egypten, Yemen, Palæstina, Algeriet, Jordan, Marokko, Mauretanien og Tunesien, hvor mange kvinder i fagbevægelsen har været aktive deltagere i de folkelige demokratibevægelser.

Kun 25 procent af kvinderne i de arabiske lande er på arbejdsmarkedet. Det er det laveste tal for nogen region i verden. Ofte er de henvist til usikre, lavtlønnede job i den uformelle økonomi, i servicesektoren og i landbruget uden kontrakt og til en lav løn. Finanskrisen har ramt kvinderne hårdere end mændene, da det typisk er kvinderne, der bliver fyret først.

Det er ITUC, den internationale fagbevægelse, der har taget initiativ til at danne et netværk for fagligt aktive arabiske kvinder, som har fået navnet 'På vej mod lighed'.

”Nye vinde blæser over hele den arabiske region”, siger ITUCs generalsekretær Sharan Burrow. "Demokrati, rettigheder, social retfærdighed og anstændigt arbejde er på dagsordenen".

”Det er en historisk chance for kvinderne til at opnå den ligeberettigelse, der er deres ret, på arbejdsmarkedet og i deres fagforeninger. Arabiske kvinder må være med i kampen for demokrati, både politisk og strukturelt, og ITUC forpligter sig fuldt og helt til at støtte kampen for lighed i den arabiske region”. lyder det fra Sharan Burrow.

Se mere på http://www.ituc-csi.org/on-the-move-to-equality-ituc.html

og http://www.ituc-csi.org/international-women-s-day-new.html

Læs også om en brand i New York, der satte kvindernes arbejdsforhold på dagsordenen i 1911

http://www.ilo.org/global/about-the-ilo/press-and-media-centre/insight/WCMS_152708/lang--en/index.htm

AddToAny

Share/Save