Honduras: Dialog og socialt ansvar på arbejdsmarkedet

Projektnummer: 
698/007 (fase II)
Periode: 
fase II: 01.02.2008-31.01.2010 fase I: 01.11.2005-31.01.2008
Geografisk område: 
Honduras
Udenlandske samarbejdspartnere: 
  • CUTH - Confederación Unitaria de Trabajadores de Honduras
Projektbeskrivelse: 

Det langsigtede mål med projektsamarbejdet er, at den faglige landsorganisation CUTH advokerer aktivt for forbedrede arbejds- og leveforhold for den økonomisk aktive befolkning i Honduras. Derved bidrager CUTH til en mere afbalanceret socio-økonomisk udvikling i landet. Organisationen skal også blive bedre til at varetage sine medlemmers interesser.

CUTH har et samlet medlemstal på omkring 207.000, hvilket dækker over flere faglige organisationer fra forskellige sektorer samt enkelte andre sociale organisationer.

Målet inden for projektperioden er, at CUTH decentraliseres og styrker sit interne demokrati samt forbedrer sin kapacitet til at give assistance til medlemmer. Derfor sættes der blandt andet fokus på, at forankre organisationen lokalt/regionalt, så medlemmerne får lettere adgang til CUTHs aktiviteter, faciliteter og serviceydelser – samt nemmere adgang til at deltage i udformningen af CUTHs fagpolitiske virke.

Konkret støtter projektet også et internt uddannelsesystem for faglige ledere, undervisere og tillidsfolk. Formålet er at opbygge de menneskelige ressourcer i organisationen.

CUTH har i de seneste år opnået gode resultater med trepartsforhandling og med at få indflydelse på den nationale politik på vigtige områder for arbejdsmarkedet. Blandt andet er CUTH repræsenteret i den nationale kommission for minimumsløn, og her igennem har organisationen slået sig fast som en central forhandler inden for lønudvikling.

Da CUTH er en anerkendt social aktør på arbejdsmarkedet, prioriteres det også at CUTH bliver i stand til at udvikle politikker om temaer af socialpolitisk vigtighed, såsom sundheds- og ungdomspolitikker. CUTH arbejder i stigende grad i civilsamfundsalliancer, som blandt andet vil præsentere alternative forslag til uddannelses- og beskæftigelses/erhvervspolitik i Honduras.

Der igennem vil CUTH også kunne bidrage til nationale udviklingsprogrammer, som eksempelvis udtrykkes i fattigdomsbekæmpelsesstrategien (PRSP’en) for Honduras.

PROJEKTRÅDGIVERE

Sócrates Coello Ardón

 

AddToAny

Share/Save