Arbejdsmiljø & industriarbejdere i Østafrika

I starten af 2015 igangsatte Dansk Metal og Ulandssekretariatet et 4-årigt samarbejde med IndustriAll med udgangspunkt i Kenya, Uganda og Tanzania.
Kenyansk metalarbejder. Foto: Kent Jensen

Arbejdsmiljø er et af de temaer, hvor arbejdsgivere og arbejdstagere har fælles interesse.

Industriarbejdere i Kenya, Tanzania og Uganga har indledt et samarbejde, som med støtte fra Ulandssekretariatet koordineres af IndustriALL. Med hjælp fra Dansk Metal arbejder industriforbundende i de tre lande systematisk med at styrke deres viden og værktøjer til at indgå i en dialog med arbejdsgiverne, om at sikre et bedre arbejdsmiljø, som i sidste ende medfører højere produktivitet, bedre kvalitet af produkterne - og ikke mindste større tilfredshed i arbejdet. 

Dette projekts mere specifikke fokus er at organisere 22.000 nye medlemmer til de deltagende fagforeninger. Dette skal gøres ved, for det første at udvikle nye innovative strategier for organisering, usikre ansættelsesforhold og arbejdsmiljø, og derefter at gennemføre det på både lokale virksomheder og internationalt.

Kenyansk metal arbejdsmiljø fra 2012. Foto: Rose Omamo

I 2015 kørte metalforbundene store anlagte organisingskampagner med succes. I Kenya gennemførte eksempelvis mere end 400 tillidsfolk i Nairobi store demonstrationer, mens det i den kenyanske region Kisumu lykkedes for flere fagforeninger at gå sammen med andre organisationer og lave fælles organiseringsinitiatver med over 2,000 deltagere Dette resulterede i stigende medlemstal og var en stor succes. 

Projektet kører fra år 2015 til 2019.

AddToAny

Share/Save