Bedre arbejdsvilkår for pædagoger i Nigeria

Et udviklingsprojekt, som skal forbedre arbejds- og uddannelsesvilkår for pædagoger i Nigeria.

Førskoleområdet og det pædagogiske arbejde har i årevis haft en meget lille prioritet i Nigeria. Pædagoger har heller ikke deres egen fagforening, men er organiseret i den nigerianske lærerfagforening Nigeria Union of Teachers (NUT). 

Det vil BUPL forsøge at gøre noget ved igennem det 3-årige udviklingsprojekt ’Anstændigt arbejde og professionel udvikling af førskoleundervisere i Nigeria’ i samarbejde med NUT.

Målet med samarbejdet er at forbedre arbejdsvilkårene for faglig udvikling og styrke organiseringen blandt pædagoger fra den private såvel som den offentlige sektor i Nigeria. Det skal ske gennem fokus på faglige rettigheder, muligheder for kompetenceudvikling og forbedring af standarderne i daginstitutionerne.

Samarbejdet sigter særligt mod at få opbygget en organisatorisk kapacitet, så man kan skabe en stærk sektor for pædagoger indenfor NUT. Samtidig vil man styrke den sociale dialog og sætte fokus på det pædagogiske fagområdes vigtige funktion gennem lobbyarbejde. Der vil også blive afholdt kurser og workshops i pædagogiske metoder og praksisser for medlemmerne.

Projektet gennemføres af BUPL med administrativ assistance fra Ulandssekretariatet. Projektet er finansieret af Danida gennem CISU (Projektrådgivningen). Det primære arbejde vil foregå i Kaduna State i denne fase, men vil gradvist blive udbredt til flere dele af Nigeria i de to efterfølgende projektfaser.

Projektet løber fra 1. juni 2012 – 30. august 2016


Læs mere om projektet

Kontakt medarbejderne i Afrika-afdelingen i København

AddToAny

Share/Save