Anstændigt arbejde og professionel udvikling af førskoleundervisere i Nigeria

Projektnummer: 
Projektnummer: 203010
Volumen: 
2.212.896 DKK
Periode: 
1. juni 2012 – 31. maj 2015
Geografisk område: 
Nigeria
Udenlandske samarbejdspartnere: 

Nigerias lærere fagforbund (Nigeria Union of Teachers (NUT)) og Education International (EI)

Danske samarbejdspartnere: 

Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund (BUPL)

Projektbeskrivelse: 

Projektet gennemføres af BUPL med administrativ support fra Ulandssekretariatet.  Projektet er finansieret af Danida gennem CISU (Projektrådgivningen).

Siden 2002 har BUPL og Ulandssekretariatet opbygget et effektivt samarbejde for at styrke de lokale faglige organisationers arbejde med førskoleområdet i Vestafrika. Programmet omfatter fem vestafrikanske lande (Ghana, Benin, Togo, Niger og Sierra Leone). Parallelt med dette har BUPL i 2010 indledt et selvstændigt samarbejde med lærerorganisationen NUT i Nigeria. Projektet ’Anstændigt arbejde og professionel udvikling af førskoleundervisere i Nigeriadanner rammerne om dette samarbejde i de kommende tre år.

Samarbejdet med NUT Nigeria har til formål at forbedre arbejdsvilkårene og rammerne for faglig udvikling af pædagoger i Nigeria, og har tre hovedindsatsområder:

  1. Styrkelse af NUT’s organisatoriske og professionelle kapacitet ift. at skabe en stærk sektor for pædagoger indenfor NUT og yde fokuserede fagforeningsydelser til denne målgruppe. NUT har indtil nu ikke haft specifikt fokus på pædagoger og de særlige behov, der er tilknyttet det pædagogiske fagområde.
  2. Sikring af pædagogers faglige kompetencer gennem udvikling af kurser og undervisningsmateriale til gavn for NUT’s medlemmer.
  3. Udførelse af fortalervirksomhed og social dialog med centrale interessenter for at sætte fokus på førskoleområdet og sikre bedre forhold for pædagoger.

Det primære arbejde vil foregå i Kaduna State i denne fase, men vil gradvist blive udbredt til flere dele af Nigeria i de to efterfølgende projektfaser. 

Projektet vil blive gennemført med support fra Ulandssekretariatets sub-regionale kontor i Lomé, ligesom Ulandssekretariatets program ’Beskæftigelse og anstændigt arbejde i Vestafrika, 2012-2014, fase 2’, omfatter en koordinator fra Education International (EI), der opererer på førskoleområdet, og som vil bidrage med supervisering og monitorering af BUPL’s projekt i samarbejde med NUT.

Hvis du vil læse mere om projektet klik her.

AddToAny

Share/Save