UGTT vil øge sin indflydelse på Tunesiens reformer

Af Gladis Johansson og Rina Lauritzen Trautner, Ulandssekretariatet
2. juli 2014
Med et treårigt EU-finansieret projekt går samarbejdet mellem Ulandssekretariatet og den tunesiske hovedorganisation UGTT ind i en ny fase. Det blev markeret af de to organisationer ved en ceremoni i Tunis i sidste uge.
Ulandssekretariatet fagbevægelse Tunesien
UGTT's generalsekretær Hassine Abassi og leder af Ulandssekretariatets MENA-afdeling Henrik Als giver hånd på det fremtidige samarbejde.

”Samarbejdet med Ulandssekretariatet har hjulpet UGTT til at øge sin indflydelse på Tunesiens reformproces. Derfor er vi glade for, at samarbejdet fortsætter og forhåbentlig styrkes yderligere, så også vores indflydelse på landets reformer bliver endnu større.”

Sådan sagde Anouar Ben Kaddour, vicegeneralsekretær i den tunesiske hovedorganisation UGTT, da Ulandssekretariatet og UGTT holdt ceremoni i sidste uge i hovedstaden Tunis.

Ceremonien fandt sted for at markere det ’fortsatte og styrkede’ samarbejde mellem organisationerne, der frem over vil omfatte to samarbejdsprojekter, der begge blev præsenteret under ceremonien.

Det ene er en toårig forlængelse af det nuværende projekt under Det Arabiske Initiativ. Projektet har fokus på social dialog og vil med den nye bevilling løbe frem til 2016.

Det andet er et helt nyt EU-projekt over tre år, som organisationerne i fællesskab har formuleret. Projektet skal blandt andet støtte UGTT i at udarbejde udviklingsplaner i samarbejde med andre organisationer, for eksempel lokale arbejdsgivere, i regionerne El Kef og Gafsa. Formålet er at styrke den sociale dialog og ikke mindst at skabe flere arbejdspladser. 

Ulandssekretariatet fagbevægelse Tunesien
Ceremonien fandt også vej til de tunesiske spalter. Fotos: Ulandssekretariatet

”Vi er stolte af dette projekt, som netop nu er ved at falde på plads,” erklærede Anouar Ben Kaddour.

Og da UGTT’s generalsekretær Hassine Abassi under ceremonien satte sin underskrift på forlængelsen af projektet under Det Arabiske Initiativ, sagde han:

”Fra vores side vil vi gøre vores bedste for, at både det danske projekt og EU-projektet iværksættes så effektivt som muligt.”

 

Øget social sikring

Under ceremonien blev også ti arbejdsmarkedsstudier af udfordringerne for det tunesiske arbejdsmarked og samfund præsenteret.

Studierne er et resultat af det første samarbejdsprojekt mellem Ulandssekretariatet og UGTT og har været en løftestang for forbedringer i landet. Og ikke mindst for den sociale kontrakt, som regering, arbejdsgivere og fagbevægelse indgik i Tunesien sidste år.

”Det har været spændende i kraft af vores samarbejde at være en del af den reformproces, som har ledt frem til den sociale kontrakt. Den er en landvinding for Tunesien,” sagde leder af Ulandssekretariatets MENA-afdeling Henrik Als under ceremonien.

Et af studierne omhandler en ny udviklingsmodel for Tunesien og fokuserer blandt andet på fordelingspolitik og mere ligelig fordeling af ressourcer samt øget social sikring. Netop det studie bliver en del af grundlaget for det nye EU-projekt.

De kommende aktiviteter i regionerne El Kef og Gafsa under det nye EU-projekt er ifølge Henrik Als et vigtigt, strategisk skridt, fordi fattigdom og arbejdsløshed er mest udtalt i provinsen, blandt andet i de to regioner.

 

UGGT - Union Générelle Tunisienne du Travail – er Ulandssekretariatets samarbejdspartner i Tunesien. Samarbejdet begyndte i 2012 med fokus på at styrke social dialog og støtte UGTT i arbejdet for at blive en stærk, demokratisk aktør i landets reformprocesser.

AddToAny

Share/Save