Rejsende udstilling

Ulandssekretariatets udstilling af foto og kunst tager på vandring året ud, blandt andet til forbundshuse i København.

Dansk fagbevægelse har en lang tradition for at værdsætte kunst og bruge kunst aktivt. Derfor er kunsten også et naturligt element i kampagnen ’Tro, håb og overgreb – Rettigheder og kunst i Latinamerika’.

I lande som Guatemala og Honduras kan det betyde døden at sige sin mening, at være politisk aktiv og lade sig vælge som fagforeningsleder. Alligevel stiller mange modigt op, og det, vi kan og skal gøre, er at lytte til deres historier, forstå deres kamp, huske deres skæbner og fortælle om dem. Kunsten spiller i den forbindelse en vigtig rolle, når vi skal forstå og huske.

Gennem tiderne har kunsten haft meget forskellige kår. Men den afspejler næsten altid på den ene eller anden måde den samtid, den er blevet til i.

Vi har i vores valg af kunstnere og værker bestræbt os på at finde noget af det mest interessante samtidskunst i Bolivia, Honduras og Guatemala. Forhåbentlig vil værkerne fange betragterens opmærksomhed, måske vække undren, udfordre – eller bare fortælle sine egen, spændende historie. Og forhåbentlig være en direkte rød tråd til tro, håb og overgreb.

 

Her vil udstillingen blive vist:

Juni og juli, 2014: Metalskolen i Jørlunde

August 2014: BUPL

September 2014: Hovedorganisationen FTF

September til oktober 2014: Udenrigsministeriet

November 2014: Danmarks Lærerforening

December 2014: Dansk Sygeplejeråd

AddToAny

Share/Save