Tilbud til skolerne

I forbindelse med kampagnen Fokus på Østafrika inviterer Ulandssekretariatet alle Københavns skoler til gratis at besøge udstillingen ”Vilje til forandring” i Råhuset på Vesterbro og den afrikanske biograf, der etableres i det nærliggende forsamlingshus.

På udstillingen præsenteres eleverne for anderledes billeder end dem, som vi i Danmark normalt ser fra Afrika. Der er masser af problemer i Afrika, men der er også mennesker, som arbejder med en utrolig energi for at forbedre deres forhold og bidrage til vores fælles fremtid. 

I Råhusets mange lokaler vises både samtidskunst af dynamiske kunstnere fra Uganda, Kenya og Tanzania og fotografier fra de samme lande taget af den dygtige danske etnograf og fotograf, Dorthe Pedersen, der bor i Dar es Salaam. 

I biografen, der har 70 siddepladser vises film med fokus på forskellige aktuelle temaer i Afrika såsom aids, fattigdomsbekæmpelse og børnearbejde.

Programmet og temaet for besøget kan arrangeres i samarbejde med klassen og klasselæreren. 
 
Ulandssekretariatet råder over en lang række film til undervisningsbrug. I forbindelse med Fokus på Østafrika får også en helt ny film om børn og konflikter i Østafrika premiere. 
 

AddToAny

Share/Save