Tilbageholdt i ministeriet

Guatemala: En gruppe kvindelige fagforeningsledere fra den guatemalanske fagforening for de indfødte folk og bønderne, MSICG, blev den 6. november tilbageholdt i Arbejds-ministeriet.

De kvindelige fagforeningsledere var taget til Arbejdsministeriet for at protestere mod at store multinationale frugtvirksomheder, der opererer i Guatemala, konstant bryder både faglige rettigheder og menneskerettigheder. Kvinderne nåede dog aldrig så langt, for de blev mod deres vilje tilbageholdt i indgangen til Labour-ministeriet, mens sikkerhedsvagter låste døren ind til bygningen og porte ud til gaden.

Under den ulovlige tilbageholdelse, blev kvinderne uden deres samtykke fotograferet og filmet af personale fra ministeriet. Derudover måtte de finde sig i fornærmelser og grov behandling.

Den internationale faglige paraplyorganisation ITUC (International Trade Union Confederation) fordømmer nu denne åbenlyse krænkelse af arbejdstagernes grundlæggende rettigheder:

"Disse beklagelige hændelse udgør ikke blot en krænkelse af disse kvinders faglige rettigheder og fysiske integritet," siger Guy Ryder, generalsekretær for ITUC, "De udgør også en form for intimidering af alle arbejdere i Guatemala, og en alvorlig krænkelse af de grundlæggende konventioner fra Den Internationale Arbejdsorganisation (ILO), som landet har ratificeret."

AddToAny

Share/Save