Terror mod faglige i Guatemala

I den forløbne uge blev hovedkontoret for den nationale Byggefagforening i Guatemala (SINCS-G) udsat for en razzia, som er sidste led i en terrorkampagne mod lederne i SINCS-G.

I en tidligere episode, den 7. februar, blev Clemente Rubén Pérez Huinac, generalsekretær for Coatepaque filialen og menneskerettighedessekretær for SINCS-G's Eksekutivkomité, brutalt overfaldet af en gruppe mænd, der var bevæbnede med balaclavas. Hinac fik det yderste af en af sine fingre skåret af men slap ellers med sår og skrammer. Truslerne blev også rettet mod Julio Díaz, generalsekretær i SINCS-G.

Det er ikke noget tilfælde at denne skræmmekampagne finder sted netop nu. Målet med terrorkampagnen er at intimidere og skabe panik blandt lederne i SINCS-G, som netop har allieret sig med den internationale bygnings- og træarbejder fagforening BWI for at komme til bunds i mordet på SINCS-G s juridiske rådgiver Armando Sánchez den 23. december.

Sandsynligheden for at mordet nogensinde bliver opklaret er dog forsvindende lille. Opklaringsprocenten på mord i Guatemala er nemlig kun på 2 %, hvilket vil sige at der ud af de 6200 mord, der blev begået i landet i 2008 kun er blevet opklaret 12.

 

 

 

i Clemente Rubén Pérez Huinac

BWI

 

AddToAny

Share/Save