SWAZILAND OG ZIMBABWE - udstilling 3.-9. september

Udstilling i Brøndsalen på Frederiksberg 3.-9. september. Åbningstider 10-17. Entreen er gratis.

Med udstillingen starter Ulandssekretariatet en landsdækkende turne med fokus på to kriseramte lande i det sydlige Afrika. Titlen på kampagnen er Faglige rettigheder – unge i Swaziland og Zimbabwe, og formålet er at illustrere, hvordan fagbevægelsens kamp for et anstændigt arbejde og et bedre liv er centralt i målsætningen om at skabe vækst og demokrati i Swaziland og Zimbabwe.

I Zimbabwe er der stor politiske ustabilitet, og en ny stor spiller - Kina - er kommet ind på arbejdsmarkedet uden at tage hensyn til lovgivning om arbejderbeskyttelse og rettigheder. I Swaziland er fagbevægelsen den eneste civilsamfundsorganisation, der kan og tør mobilisere mod den enevældige konge, der hellere bruger penge til at fejre sig selv og sine mange koner end på bekæmpelse af HIV/AIDS. 

Til trods herfor så møder den danske fagbevægelse kreativitet, energi og dynamik blandt de unge i Swaziland og Zimbabwe, og det er den side af Afrika, som Ulandssekretariatet sætter fokus på med udstillingen ”Vilje til forandring”.

Udstilling byder på farverig samtidskunst, flotte fotografier og anderledes brugskunst fra de to lande. Kunsten er lavet af anerkendte, lokale kunstnere, som har jongleret med forskellige materialer, farver og former og derigennem udtrykt det, der ofte ikke kan formuleres med ord. Kunsten vil hænge side om side med fotografier af forskellige arbejdssituationer, som er taget af lokale professionelle fotografer. Motiverne er lige fra arbejderne i trækulsindustrien, der slæber tunge sække - til kvinderne, som laver peanut butter på gulvet i deres hjem.

Udstillingen ’Vilje til forandring’ sendes i september på turne til tekniske skoler i hele landet. Også i forbundshuse og på fagbevægelsens uddannelsessteder vil man kunne se nogle af billederne.

 

 

Læs mere om udstillingen ’Vilje til forandring’, kunstnerne og fotograferne her

Pressebilleder kan downloades her

 


Kampagnen " Faglige rettigheder – unge i Swaziland og Zimbabwe " gennemføres med støtte fra bl.a. dansk fagbevægelse, Danida og Center for Kultur og Udvikling - CKU.

 

AddToAny

Share/Save