Støtte til whistle-blowing

Generalsekretæren for PSLINK, Annie Geron, får nu myndighedernes opbakning til sine anklager om korruption hos sin arbejdsgiver, den offentlige myndighed for tekniske uddannelser, TESDA.

Præsidentens anti-korruptions-kommission har nu rejst anklager mod TESDA’s generaldirektør Augusto "Boboy" Syjuco og fem andre i ledelsen, herunder to i liciteringsudvalget.

Anklagen går på fejl i håndteringen af et udbud på produktion af lærebøger, samt at de ledende medarbejdere ikke stoppede en uautoriseret trykning af 250.000 eksemplarer til en værdi af 9,2 millioner pesos (cirka 1 million kroner).

Generaldirektør Syjuco er ifølge anklagerne dumpet i god forvaltningsskik og respekt for regnskabs-regler. Han står anklaget for magtmisbrug, da han enerådigt godkendte en transaktion, som der ikke var midler til, og til en leverandør, som ikke gav det bedste bud.

Annie Geron rejste sagen sidste år som formand for TESDA-ansattes fagforening, og har siden været udsat for chikane af generaldirektør Syjuco, som bl.a. har forflyttet faglige ledere som straf.

Annie Geron betegner kommissionens anklager mod Syjuco som "sejr i første runde".

Læs mere her:

http://www.thenewstoday.info/2007/03/22/syjuco.charged.with.graft.html

AddToAny

Share/Save