Støtte til genopbygningen af Nepal

Siden et stort jordskælv ramte Nepal i 2015 har landet kæmpet med genopbygningen af især hovedstaden Kathmandu. Men landets tekniske skoler uddanner ikke nok kvalificerede håndværkere ligesom mange bygningsarbejdere migrerer. Derfor støtter solidaritetsprojektet Nepals genopbygning.
Håndværkerne og lærlingene lærer af hinanden og hjælpes ad. Foto: Sudarson Karki

Genopbygningen går langsomt, og der er stor mangel på uddannet arbejdskraft til den massive opgave. I samarbejde med Ulandssekretariatet deltager Blik- og Rørarbejderforbundet, Dansk Metal og arbejdsgiverorganisationen ”Arbejdsgiverne” i et fælles solidaritetsprojekt, hvor de støtter udsendelsen af danske lærlinge, opbygningen af en teknisk skole i Nepal samt kapacitetsopbygning af arbejdsmarkedets parter.

Det var tre nepalesiske hovedorganisationer, der gennem brancheorganisationen BWI-NAC spurgte Ulandssekretariatet om, hvorvidt den danske fagbevægelse ville støtte genopbygningen og den nepalesiske VVS uddannelse. Det valgte man at sige ja tak til, og derfor sendte projektets partnere en faglærer og tre lærlinge til Nepal.

I foråret 2019 starter projektets næste fase. Her tager to Metal-lærlinge og to VVS-lærlinge til Nepal for at arbejde i nepalesiske byggevirksomheder. Herudover skal ressourcepersoner fra Dansk Metal, Blik & Rør samt arbejdsgiverorganisationen ”Arbejdsgiverne” til Kathmandu for at holde møder og seminarer med aktører på arbejdsmarkedet.

 

AddToAny

Share/Save