Små hænder - godt i gang

Udgivet: 
2003
Version: 
Dansk
Varighed: 
28 min.

Filmen følger fire bengalske børnearbejdere, skraldsamleren Kuki, fiskerdrengen Rohim, fabrikspigen Shuma og truckhjælperen Al Almin. De fire børn havde ikke mange muligheder i livet, før det danske børnearbejderprojekt kom i gang. Ingen af dem kunne læse eller skrive, og de var derfor nødt til at tage det dårligste og hårdeste børnearbejde. Filmen viser, hvad der sker, når dansk bistand styrker børnerettigheder og basisuddannelse. Hvordan børn er blevet hjulpet bort fra Dhakas lossepladser til en plads i vinduesrækken i den lokale skole.

Børnearbejderprojektet, Child Labour Elimination Project (CLEP), er et samarbejde mellem fagbevægelsen i Bangladesh og Ulandssekretariatet. Formålet er at uddanne og ruste 300 børn, så de kan vise andre, at deres liv kan forandres. Projektet går ud på at give 12 til 14-årige børnearbejderne, der alle kommer fra et fattigt industri-slumkvarter, undervisning og oplæring i færdigheder, forståelse for arbejdstagerrettigheder og mulighed for bedre jobs.

Filosofien bag filmen er at vise, hvordan børn, fagbevægelse, arbejdsgivere og familie sammen kan ændre på de forhold, der fastholder børnene i arbejde og forhindrer dem i skolegang.

Filmen er den sidste i en serie på tre.

Produceret i 2003 af Danmarks Radio i samarbejde med Ulandssekretariatet. Udgivet i en dansk version. Varighed: 28 minutter.

 

 

AddToAny

Share/Save