Slavernes børn

Udgivet: 
2004
Version: 
Dansk
Varighed: 
28 min.

Hver dag risikerer ghanesiske fiskerdrenge deres liv, når de dykker dybt ned i Volta-søen for at hente fiskernes net op til overfladen. Deres små fingre er velegnede til at løsne nettene fra de halvrådne grene på bunden af den inddæmmede sø, og derfor køber fiskerne drengene som billig arbejdskraft. De udfører det livsfarlige arbejde, fordi forældrene ikke har råd til at have dem hjemme.

I Ghanas hovedstad Accra løber gadepiger rundt i trafikken tidligt om morgenen. I hård konkurrence med hinanden forsøger de at sælge vandposer til bilisterne. Enten for at tjene penge til at gå i skole eller til en medgift, så de kan vende hjem til deres landsbyer og blive gift.

Fiskerdrengen Freeman og gadepigen Samira er hovedpersonerne i denne film for børn, som skildrer hverdagen for børn i Ghana. I filmen kommer både Freeman og Samira ud for vanskelige situationer, men det lykkes dem begge at redde sig ud af problemerne. DR's Frode Højer Pedersen har lavet filmen i samarbejde med Ulandssekretariatet. Målet er at vise danske børn, hvordan deres jævnaldrende i det vestafrikanske land Ghana lever.

Produceret i 2004 af DR i samarbejde med Ulandssekretariatet.

 

AddToAny

Share/Save