SEWA berørt af eksplosioner

Byen Ahmedabad i det nordvestlige Indien blev den 26. juli ramt af 18 mindre eksplosioner, som forvandlede byens mest travle områder til et mareridt af døde og sårede.

Vi har netop modtaget en melding fra SEWAs generalsekretær, Jyoti Macwan, om hvordan deres medlemmer i Ahmedabad-afdelingen er blevet berørt af eksplosionerne. 

Da nogle af bomberne sprang i arbejderkvarterne i byen, er en del af SEWAs medlemmer enten selv blevet, dræbt, såret eller har familie, der er. Foreløbigt lyder rapporten om tab blandt medlemmerne på 4 døde, 11 sårede, og 5, der har sårede eller døde familiemedlemmer. I alt blev 54 mennesker dræbt og 120 sårede. De sidste og mest dødelige bomber eksploderede på de hospitaler, hvor ofrene fra de første eksplosioner var blevet bragt hen. Alle bomberne var ifølge politiet blevet anbragt på cykler elle skjult i madkasser, og mere end 21 ueksploderede bomber er efterfølgende blevet fundet. 

Flere grupper af SEWAs medlemmer er også følgende blevet påvirket af eksplosionerne. Indsamlere af papir og klude er af politiet blevet forbudt at røre ved skrald, hvor flere bomber kan gemme sig. Mange handlende er bange for at købe ind på markedet og gadesælgerne bringer nu kun små mængder af deres varer til byen, af frygt for at miste deres produkter. 

Ifølge Macwan blev der efter eksplosionerne spekuleret i om bomberne kunne være hævn for de religiøst motiverede bomber, der sprang i byen i 2002. SEWA, som både har muslimske og hinduistiske medlemmer, opfordrede dog på et møde sine medlemmer til at forholde sig roligt og prøve at forhindre vold i deres områder. Et medlem sagde: "I disse eksplosioner er både hinduer og muslimer døde. Terroristerne har ingen religion - de er anti-mennesker. Vi må gå sammen og bekæmpe deres forsøg på at splitte os".

 

AddToAny

Share/Save