Pressemeddelelse Årsrapport 2002

I dag mere end nogensinde er der behov for at styrke fagbevægelsen i udviklingslandene - et udviklingsarbejde, som Ulandssekretariatet har arbejdet med i 15 år. Det er vigtigt, fordi der i Danmark, og andre donorlande, er fokus på begrebet ’lande med demokrati’- dem, der har og dem, der ikke har - dem, der har et rigtigt og dem, der har et forkert.

Det værste vi kan gøre, er at lade dem i stikken. Netop i den situation har de brug for den hjælp, vi kan give dem. Derfor skal dansk bistandshjælp intensiveres gennem fagbevægelsen og andre folkelige organisationer, siger Hans Jensen, LO og formand for Ulandssekretariatet. Ikke nok med at disse mennesker til daglig må slås med fattigdom, arbejdsløshed, sult og kriminalitet, der er heller ikke noget håb eller nogen støtte at få hos myndighederne, siger Anker Christoffersen, FTF, næstformand for Ulandssekretariatet.

Denne årsrapport er anderledes end de forrige års. Den er mindre, mere fokuseret på artikler om den virkelighed vi arbejder i, og så er den søgt målrettet et bredere publikum.

Overordnet er den et udtryk for, at vi gerne vil informere bredere om vores arbejde, holdninger og den virkelighed vores projekter er i. Men den er også tænkt som et tilbud til aviser, magasiner, fagblade - medier i det hele taget - om at bruge artiklerne eller hente inspiration i dem.

Hvordan er den pakistanske fagbevægelse blevet styrket som følge af terrorhandlingerne for snart et år siden?

Hvordan forsøger Mugabe at stække den zimbawianske fagbevægelse?

Hvad skal der til før uforsvarlig brug af sprøjtegifte bliver taget alvorligt i den Dominikanske Republik?

Hvordan tackler den sydafrikanske fagbevægelse AIDS-katastrofen?

Hvorfor er det vigtigt at støtte børnearbejdere i Bangladesh?

Og hvordan udtrykker bengalske kunstnere sig med krig, katastrofer og kvindeundertrykkelse som inspiration?

Det er nogle af de spørgsmål, vi belyser i seks artikler, der forhåbentlig er interessante for læserne af årsrapporten, men som også kan benyttes frit med kildeanvisning og en besked til os! Samtidig gør vi ved hjælp af en lille håndfuld forskellige postkort opmærksom på vores nye dynamiske hjemmeside - www.ulandssekretariatet.dk, en indsamling til fordel for børn i et børnearbejdsprojekt i Bangladesh, samt en kunstudstilling med malerier fra nutidige bengalske kunstnere, der i november/december kan opleves på Møstings Hus og Byggeriets Hus på Frederiksberg.

God læselyst

AddToAny

Share/Save