Crossover - Samtidskunst fra Filippinerne / Sydøstasien

Verden er ved at få øjnene op for filippinsk kunst, som er mere moderne og eksperimenterende end man måske ville forvente. De unge filippinske kunstnere, som deltager i udstillingen, er helt på forkant med de mest fremherskende moderne teknikker og søger bevidst et kunstnerisk udtryk, som er nutidigt, og kan bruges til at skabe dialog med samfundet omkring dem. 

Deres kunst beskæftiger sig med emner og temaer som f.eks. sociale skikke, livsstil, økonomi, politik, globalisering samt udfordringerne mod de traditionelle kulturværdier. 

En fotoudstilling af den kvindelige, filippinske fotograf Nana Buxani er også en del af udstillingen. Fotoudstillingen portrætterer unge filippinere i forskellige sociale, kulturelle, udannelses- og arbejdsmæssige miljøer.

Nana Buxani blev født i den konflikthærgede landsdel Mindanao på Filippinerne i 1966. Hun er dokumentarfotograf og filminstruktør, og hendes værker kredser hovedsageligt om sociale emner som børn og ungdomsarbejde, kvinder og børn i svære kår, hjemløses vanskeligheder, samfund i krigshærgede områder, indfødte folks krav på forfædrenes land, fattige bysamfund, samt mennesker, som forsøger at opbygge kooperativer.  

Nana har tidligere arbejdet sammen med den internationale udviklingsorganisation OXFAM, ILO, UNICEF, Red Barnet International, Amnesty International, forskellige EU nødhjælpsprojekter og flere andre. Hun har desuden lavet opgaver for TIME Magazine og forskellige andre tidsskrifter. 

 

 

 
 
Fernisering i Brøndsalen

Fra den 27. februar til den 7. marts 2010 blev udstillingen Crossover - Samtidskunst fra Filippinerne / Sydøstasien vist i Brøndsalen i Frederiksbergs Have. Cirka 200 kunstglade besøgende trodsede frostgraderne og mødte op til ferniseringen.  Programmet inkluderede velkomst ved sekretariatsleder Mads Bugge Madsen og taler ved næstformand Bente Sorgenfrey samt centerleder for CKU Jens Kåre Rasmussen. 

 
 

AddToAny

Share/Save