Organisering af motorcykeltaxichauffører i Rwanda fører til sikrere arbejdsforhold

Hovedorganisationen i Rwanda har succes med at organisere motorcykeltaxichauffører, og det betyder bedre lønninger og en mere sikker dagligdag.

Rwandas motorcykelchauffører arbejder i en farlig branche. Med hårde opbremsninger og hurtige overhalinger transporterer de passagerer fra A til B, men det er ofte med stor risiko og mod dårlig betaling. Ved at organisere de mange tusinde chauffører i kooperativer er det dog lykkedes for hovedorganisationen CESTRAR (Trade Union Centre of Workers of Rwanda) at forbedre arbejdsforholdene i branchen. Kooperativerne har blandt andet introduceret ulykkesforsikringer og gjort det muligt for chaufførerne selv at eje de motorcykler, de bruger i deres arbejde. Det har skabt mere tryghed for chaufførerne og fået deres lønninger til at stige.

I 2003 startede CESTRAR med at formalisere motorcykeltaxibranchen. Mange af chaufførerne arbejder uformelt, hvilket betyder, at de ikke har nogen kontrakt på deres arbejde og dermed ikke adgang til basale rettigheder. Ved at organisere chaufførerne i et kooperativ kan de bedre fremme sikre arbejdsvilkår og ordentlige lønninger.

Ulandssekretariatet støtter CESTRAR i deres arbejde med at sikre anstændigt og formelt arbejde til deres medlemmer.

Se hvordan det er at arbejde som motorcykeltaxichauffør.

 

AddToAny

Share/Save