Ny rådgiver til Tanzania

Karsten Fogde udsendes til Tanzania som Ulandssekretariatets regionale rådgiver i Østafrika.

Her bliver den første opgave at opbygge det nye landekontor i Arusha, som bliver centrum for samarbejdet med fagbevægelserne i Tanzania, Zanzibar, Kenya og Uganda, samt med den regionale fagbevægelse EATUC.

Samarbejdet handler om lokal social dialog på arbejdspladserne, hvor fagbevægelsen har en central rolle at spille - også i form af national og regional fortalervirksomhed, der kan styrke dialog og en demokratisk kultur.

Karsten Fogde har en lang og bred erfaring indenfor fagligt ulandsarbejde, som både kommer omkring organisationsudvikling, demokratisering, menneskerettigheder, uddannelse og fortalervirksomhed. Han har tidligere været udsendt af Ulandssekretariatet til Mongoliet, af 3F til Mellemamerika og af MS til Afrika.

Han fik sin første ulandserfaring som frivillig brøndborer i Lesotho og som leder af et vandprojekt i Kenya, 1977-1981. Tilbage i Danmark ledte han opbygningen af Ulandsimporten som en medlemsforening i 1980erne og begyndte sit faglige arbejde i SiD Tommerup afdeling, som han var formand for 1988-1998. Fra 1998 til 2004 var han udsendt til Mongoliet som ansvarlig for Ulandssekretariatets og mongolsk LOs demokratiprojekt, og i de følgende to år var han regional repræsentant for 3F i Mellemamerika.

Karsten Fogde forlader en stilling som jobkonsulent i Jobcenter Aabenraa.

 

AddToAny

Share/Save