Ny film om børn og konflikter i Østafrika

På den københavnske Kulturnat, fredag den 12. oktober, får en ny film om børn og konflikter i Østafrika premiere i forbindelse med Fokus på Østafrika. Filmen fortæller om de svære vilkår en gruppe børn lever med i deres hverdag – en hverdag, der er præget af konflikter, fattigdom og en usikker fremtid i et af verdens fattigste lande,Tanzania.

Den beskriver også hvilke faglige udfordringer, lærerne har, som følge af disse konflikter, og hvordan de håndtere dem iundervisningen, når eleverne bringer deres problemer med sig i skole.

Filmen er produceret af filminstruktøren Frode Højer Pedersen fra DR for Ulandssekretariatet og Danmarks Radio. I en årrække har han produceret film om børn og deres rettigheder for DR og Ulandssekretariatet. Den nye film er ligesom de tidligere film blevet til i samarbejde med lokale organisationer og produktionsteam.

Filmen varer en halv times tid. Den vises på DR TV i december 2007. 

Film til undervisningsbrug

Den nye film om børn og konflikter i Østafrika er velegnet til undervisningsbrug. Ulandssekretariatet råder over en lang række film til undervisningsbrug i forbindelse med ulandsoplysning i folkeskolen, på efterskoler og gymnasier. De handler om børnearbejde, arbejdsforhold og levevilkår i udviklingslandene. Filmene kan bestilles på DVD.

Her kan du læse mere om disse film.
 
 

AddToAny

Share/Save