Netværk her og der og alle vegne…

”Hvorfor være alene, når du kan være sammen med andre”.

Vi tænker ikke så meget over det i hverdagen, men skulle vi have et motto i AIF Roskilde kunne det godt blive noget i stil med ovennævnte. For hvorfor være alene om at sætte globale problemstillinger på den lokale dagsorden, når vi kan indgå i netværk og gøre det sammen. 

Thailand: Fagligt samarbejde
Mange danskere forbinder Thailand med sol, badestrande og ferie. Færre tænker på det som et land, hvor der kæmpes hårdt for retten til ordentlige arbejds- og levevilkår, hvor kun få procent af arbejdsstyrken er organiseret, og hvor det kan have store omkostninger for den enkelte at være faglig aktiv. 

Sammen med en kreds af fagforeninger og fagligt funderet solidaritetsorganisationer her i Danmark – i alt 8 lokale/regionale organisationer – har vi dannet et netværk, der har indledt et fagligt samarbejde med Thai Centre for Labour Rights (TCLR) og Labour Union Network for Society (LUNS), to små arbejder-NGO’er i Bangkok i Thailand.
 

Vi har hjulpet med midler, så der kan oprettes en hjemmeside, der på¨både thai og engelsk vil formidle viden om arbejdstagerspørgsmål. Derudover har vi indgået en 3-årig samarbejdsaftale, hvor vi støtter TCLR’s arbejde med uddannelse af faglige ledere.

Lokalt og regionalt

De lokale arrangementer vi laver i Roskilde er oftest også planlagt i lokale netværk på kryds og tværs. I vinter er det blevet til et debatarrangement sammen med Gimle (lokalt spillested) og AOF Roskilde. Ulandssekretariatets kunstudstilling Fokus på Sydasien har været på besøg hos flere fagforeninger samt Arbejdernes Landsbank, og vi samarbejder nu med fagene om 1. maj, hvor vi laver morgenaktion med fokus på internationalt fagligt fællesskab samt en udstilling om, hvad vi står for. I netværket Det Globale Roskilde, der omfatter mange af byens lokale NGO’er, er vi ved at planlægge en fælles international markedsdag i juni. Det foreløbig sidste skud på netværksstammen er vores samarbejde med LO-sektionerne, FTF, fagforeninger m.m. i Region Sjælland om ”Gør Noget 07”. I Region Roskilde har vi valgt at gå sammen om at samle ind til et projekt, der har til formål at forhindre, at kvinder i Kachin-området i det nordlige Burma bliver ofre for menneskehandel.

 

AddToAny

Share/Save