Migranter skal beskyttes under krisen

På en nyligt afholdt konference i det Globale forum for immigration og udvikling (GFMD), pegede IFSs præsident Sharon Burrow på at den globale krise kan komme til at ramme især migrantarbejdere hårdt.

ILO spår at krisen vil koste ca. 20 millioner jobs verden over og at mængden af mennesker, der i øjeblikket lever for under en dollar om dagen som resultat vil blive forøget med 40 millioner. Immigrantarbejdere, som ofte er ansat som løsarbejdere vil højst sandsynligt være de første, der mister deres arbejde som følge af den globale krise. Burrow advarede derfor verdens ledere mod at ulovliggøre arbejdstager-imimigration, som man gjorde ved krisen i Asien i 1997.

"Som ved [den] tidligere krise, vil immigrant-arbejdere sikkert være de første, der mister deres job. Det vil ske fordi især byggesektoren, som beskæftiger mange immigrant-arbejdere, bliver ramt hårdt. Under krisen i Asien i 1997, var den første reaktion fra regeringerne at annoncere udvisningen af immigrant arbejdstagere for at frigøre arbejdspladser til statsborgere, "siger hun.

Hele Sharon Burrows tale kan læses på IFSs hjemmeside.

GFMD

 

AddToAny

Share/Save