Metal-lærlinge skruer i Østafrika

Alt for ofte ruster dele af maskinparken i Tanzania, fordi der ikke er en tradition for vedligeholdelse. På maskinkirkegårde står maskiner, som er slået ihjel af nedbrud, der kunne have været forebygget med almindelige serviceintervaller.
To af de udsendte lærlinge hjælper til hos John Deere.

Det vil Dansk Metal, Erhvervsskolerne Aars og Ulandssekretariatet gøre noget ved i et samarbejde med henholdsvis TUICO (Tanzanias metalarbejderforbund) og Arusha Technical College (ATC) gennem et solidaritetsprojekt, hvor vi støtter ATC med viden og inspiration og arrangerer praktikophold for unge danske lærlinge på værksteder i Kilimanjaro-regionen.

Seneste fase i projektet var i efteråret 2018, hvor seks danske lærlinge fra Erhvervsskolerne Aars var i praktik på tre forskellige arbejdspladser. Herudover besøgte to lærere fra Entreprenør- og landbrugsmaskinuddannelsen i Aars skolen dernede, hvor de blandt andet holdt et kursus i vedligeholdelse af moderne mejetærskere. Siden projektets start, har ATC fået tilladelse til at åbne en uddannelseslinje for store maskiner og

Solidaritetsprojektet er et samarbejde mellem Ulandssekretariatet, Dansk Metal, Erhvervsskolerne Aars, Maskinhandlerforeningen og Fællesfonden fra dansk side. I Tanzania er partnerne Arusha Technical College, John Deere-importøren og Hughes Motors. Projektet modtager også finansiel støtte fra Praktik I Udlandet (PIU). 

 

AddToAny

Share/Save