Mellemøsten og Nordafrika (MENA)

I kølvandet på det arabiske forår har mange lande stadig en udfordring med at skabe varige demokratiske reformer.
Egyptiske demonstranter fyldte Tahrir-pladsen i månedsvis med krav om reformer i 2011. Foto: Mmoneib, Flickr

Det arabiske forår i 2011 satte gang i en demokratisk reformproces i en række lande i Nordafrika såsom Egypten, Tunesien, Marokko og Libyen. En af de store udfordringer for de nye demokratier er at levere økonomiske og sociale fremskridt, også for den store gruppe af befolkningen, der lever i fattigdom og uden sikre arbejdsforhold.

Det kræver, at der sideløbende med de demokratiske fremskridt skal gennemføres reformer, som skaber økonomisk vækst og sikrer, at væksten også kommer den brede befolkning til gode. I den proces er det vigtigt, at arbejdsmarkedets parter bliver inddraget i arbejdet med at udforme de nye reformer.

Ulandssekretariatets arbejde i regionen
Ulandssekretariatets overordnede fokus i regionen er støtte til de demokratiske reformprocesser og til at styrke fagbevægelsens evne til at indgå i en social dialog med arbejdsgiverne og staten. Ulandssekretariatet har projekter i Egypten, Marokko, Tunesien og Jordan samt enkelte regionale projekter. På nær et flerårigt samarbejde med fagbevægelsen i Marokko er Ulandssekretariatets engagement i regionen forholdsvis nyt.
  

Ulandssekretariatet arbejder i de følgende lande:

Marokko

Tunesien

Egypten

Jordan
 

Her kan du læse om de konkrete projekter, som Ulandssekretariatet har i regionen.

Læs aktuelle artikler, som har været bragt på Ulandssekretariatets hjemmeside.

 

Kontakt medarbejdere, som arbejder med programmer i MENA-regionen.

 

 

AddToAny

Share/Save