Kursus i ældrepleje åbner døren for social dialog

Af Jacob Rosdahl, Ulandssekretariatet
13. februar 2017
”Døren er åben til dialog, og formanden er altid velkommen på mit kontor.” Sådan sagde den nyudnævnte sundhedsminister i Ghana, Kwaku Agyemang-Manu, da han i mandags uanmeldt og overraskende besøgte åbningen af et kursusforløb, som dansk fagbevægelse og SOSU-C arrangerer i Ghana.
Her skydes kursusforløbet i gang omhandlende ældrepleje i den ghanesiske offentlige sektor. Foto: Jan Køhler Nielsen

Sundhedsarbejderne i Ghana (HSWU, Health Service Workers Union) var blandt andet repræsenteret af generalsekretæren, Reynolds Tenkorang. Og han var glad for den åbne dør:

”Jeg vil bestemt tage mod invitationen til at besøge ministeren, og jeg kan sige, at hvis den nye regering overholder aftaler og lovgivning, så er vi med på at samarbejde og undgå konflikter,” sagde Tenkorang.

Sundhedsministeren havde kun været i embedet i fem dage i den nydannede regering, idet Ghana afholdt valg i slutningen af sidste år. Og derfor var det vigtigt for ministeren at understrege viljen til samarbejde:

”Ghana er et land, som godt nok har hævet sig op fra et meget fattigt land til et mellemindkomstland, men i så fald er det et mellemindkomstland i krise. Derfor er det vigtigt, at vi undgår konflikter og strejker,” sagde Kwaku Agyemang-Manu.

Den nyudnævnte sundhedsminister i Ghana, Kwaku Agyemang-Manu (tv), inviterer generalsekretær i HSWU, Reynolds Tenkorang, til social dialog. Foto: Jan Køhler Nielsen

Ældrepleje

Kursusforløbet, som ministeren besøgte, er arrangeret af FOA, Social- og Sundhedsuddannelses Centret (SOSU-C) og Ulandssekretariatet i samarbejde med HSWU. Det sker i forlængelse af et projekt, som har omhandlet ældrepleje i den ghanesiske offentlige sektor.

De ghanesiske fagforeningsfolk er på kursus i både ældrepleje og fagforeningsarbejde for at styrke både selve plejen og dialogen på arbejdspladsen. Der er et stigende behov for pleje af ældre i Ghana, men det offentlige system mangler viden og kapacitet, og her kan de danske erfaringer bidrage.

Uddannelsesprojektet fortsætter det næste halvandet år, og de positive meldinger fra regeringen åbner også op for yderligere social dialog på det offentlige arbejdsmarked i Ghana.

AddToAny

Share/Save