Krisetopmøde i G20

I morgen den 15. november mødes verdens ledere i Washington DC for at diskutere den nuværende økonomiske krise. I forbindelse med topmødet vil den internationale fagbevægelse fremlægge en omfattende økonomisk redningsplan, for IMF's administrerende direktør Dominique Strauss-Kahn, Verdensbankens præsident Robert Zoellick og regeringschefer fra G20-landene.

IFS (Internationale Faglige Sammenslutning) ønsker at få gennemført en række vigtige tiltag for at forsøge at afværge at krisen får uoverskuelige, vidtrækkende og langtidsholdbare konsekvenser. IFS reformtiltag er formuleret i "Washington deklarationen". Forslag til øjeblikkelige tiltag til at stimulere verdensøkonomien inkluderer regeringskoordinerede rentenedsættelser, investeringer i infrastruktur, uddannelse og sundhed samt skatte og udgiftsreguleringer, der skal støtte lav-og mellemindkomstfamilier.

IFS frygter også at den globale afmatning vil ramme hårdest i verdens fattigste lande og opfordrer derfor de rige lande til at sikre, at de internationale mål om udviklingsbistand og FN's Millennium Development Goals bliver opfyldt på trods af den kradsende krise. IFS vil desuden i morgen opfordre G20 landenes ledere til handling for at sikre overkommelige priser på grundlægggende råvarer, og især fødevarer.

 

AddToAny

Share/Save