Interview af 10 unge nicaraguanere.

 

For at vise unges situationer i Nicaragua har Ulandssekretariatet interviewet 10 unge fra Nicaragua, der kommer fra forskellige sociale samfundslag og der hver især er på forskellige stadier i deres liv. 

 

Ana Julia Moraga, studerer modedesign
Jeg vil gerne blive rigtig god til det, jeg laver, og jeg vil arbejde for mit land. Hvis jeg fik muligheden for at uddanne mig i et andet land, ville jeg tage chancen, men jeg vil aldrig rejse til et andet land i desperation.
Jeg foretrækker at kæmpe. 

Carlos Luís Mejía Rodriguez, musiker og læser kommunikation
Jeg kan godt lide at være musiker, og mine studier i kommunikation hjælper mig med at organisere mine ideer og formidle mit budskab. For musik drejer sig om at formidle et budskab. 

Elisena Gómez, bankuddannet
Da jeg var lille, drømte jeg om at arbejde i en bank, og det gør jeg jo nu, så min drøm gik i opfyldelse. Siden har jeg fået andre og større planer. 

Ricardo José Zambrana Román, læser til IT-ingeniør
Vi mangler lederskab i Nicaragua på alle planer - også blandt de unge. De politiske ledere, vi har haft her i landet, har ikke opbygget noget som helst. I mine øjne har de kun ødelagt. Jeg har stadigvæk ikke set én leder i Nicaragua, som har vist evnen til at bygge vores land op. 

Enrique Seiza, elektriker
Jeg bliver diskrimineret på grund af min alder. Mange mennesker har en masse forestillinger om, hvad jeg kan og ikke kan, men de ved ikke noget om mine kompetencer og kapaciteter. 

Silvia Esther Flores Sobalvarro, tv-vært
Jeg vil ikke leve i en verden, hvor det er nødvendigt altid at være bedre end andre. Vi er jo alle ens på en eller anden måde. Vi skal arbejde, for at få et bedre liv, ikke for at være bedre end andre. Jeg kan ikke lide alt det der konkurrenceræs. 

Imara del Carmen Salazar, sygeplejerske
Allerede da jeg var barn, tænkte jeg over, at jeg selv skal sørge for at komme videre. Jeg skal nok overvinde en hvilken som helst forhindring, for jeg har lært at kæmpe for at få lov til at studere. Jeg værdsætter mit studie højt, fordi det har kostet mig meget. 

Rafael Alberto Ramírez Buitrago, kunstner, elektriker og bilmekaniker
Jeg begyndte at formgive mine egne krukker, og male dem på den måde, jeg selv ville. Nu har jeg mine egne farver og mine egne pensler. Jeg kan ikke lave alle slags arbejder, men med det jeg har, kan jeg godt klare mig. 

Victor Manuel Reñazco, radiovært
Det er, som vi siger her i Nicaragua, vigtigt at man bidrager med sin skefuld til suppen, for at den skal smage godt. Det drejer sig om at få sine ideer og meninger kommunikeret ud i et bredere forum. 

Rafael Estrada Reyes, grafisk designer og organisationsaktiv
Jeg synes, det er rart at unge mennesker kan få muligheden for at fokusere på specifikke problematikker som for eksempel vores miljø. Det er vigtigt, at de unge forstår, at de godt kan være med til at påvirke det, der sker i samfundet. 

Hvis du/I ønsker at få et eksemplar af vores magasin er I velkommen til at kontakte informationsmedarbejder, Peter Rasmussen på:
prs@loftf.dk eller telefon 33 73 74 40. 
 

AddToAny

Share/Save