Historisk aftale for Histadrut og PGFTU

Fagbevægelsen er nu med til at bygge bro i en konflikt, hvor politikere og regeringer gang på gang har spillet fallit.

Den israelske nationale fagbevægelse Histradrut og den palæstinensiske fagforening PGFTU (General Federation of Trade Unions) har indgået en skelsættende aftale om at beskytte rettighederne for palæstinensiske arbejdstagere, som er ansat af israelske arbejdsgivere, og at basere det fremtidige forhold på forhandlinger, dialog og fælles initiativer.

I aftalens kerne er en refusion af de udestående fagforeningsgebyrer, som israelsk-ansatte palæstinensiske arbejdere har betalt siden 1993. Refusionen, som Histradut skal betale til PGFTU, bygger på en detaljeret opgørelse over de gebyrer, som medlemmer af PGFTU har betalt år for år,  og PGFTU afgører alene hvordan beløbet skal forvaltes.

I fremtiden skal mindst halvdelen af de repræsentationsgebyrer, som palæstinensiske arbejdere betaler til israelske arbejdsgivere, desuden betales videre til PGFTU. Aftalen mellem de to ITUC affilierede fagforeninger vil komme til at betyde en radikal økonomisk forbedring for PGFTU, som fremover vi have bedre muligheder for at repræsentere deres medlemmer.

"Vi er meget glade for, at denne aftale er nu blevet nået," siger Histadrut formanden Ofer Eini. "Enhver arbejdstager, hvad enten af israelsk, palæstinensisk eller anden oprindelse, har fuld ret til den beskyttelse, der tilbydes af de internationale arbejdstagerrettigheder. Resultatet af vores dialog med PGFTU kan kun medvirke til at opnå dette, og bidrage til at skabe grundlaget for det fremtidige samarbejde mellem israelske og palæstinensiske fagforeninger og fremskridt i vores fælles stræben efter retfærdighed, fred og velstand for alle i regionen, "tilføjede han.

ITUC

 

AddToAny

Share/Save