Fornuften vokser

Den danske forening Razon, der hjælper småfiskere i Mellemamerika, har fået vokseværk. Alene i sommermånederne 2006 er 20 nye medlemmer kommet til - en anerkendelse af foreningens arbejde.

Rose Friis og formand Lars Kjær Johansen sidder på et kontor i Ulandssekretariatet og skaber gode resultater med deres frivillige indsats. Ved to sammenskubbede skriveborde og en enkelt computer skaber de opmærksomhed herhjemme om småfiskernes vilkår i en verdensdel, hvor der ellers mest er fokus på bananplantager og kaffebønder. De holder desuden forbindelsen til foreningens udsendte rådgiver Niels V. Jensen, der har travlt med at hjælpe de 43 kooperativer i fiskerlandsbyerne i Honduras og Nicaragua.

Razon var tidligere kendt som Landsforeningen Noget at Blive For, LNBF. Navnet kom af, at foreningens grundlæggere ville skabe alternativer til affolkningen af fiskerlandsbyerne. Det er i den grad lykkedes og Razon er nu et kendt navn i Mellemamerika, hvor foreningen hjælper med at oprette kooperativer og organisere uddannelse og mikrokreditter, blandt andet igennem et alliancesamarbejde med Ulandssekretariatet.

På generalforsamlingen i juni 2006 blev LNBF udskiftet med det mere mundrette Razon, som på spansk betyder "grund", "fornuft", "forstand" eller "motiv".

 

AddToAny

Share/Save