Fokuskampagnen rundes af

Ulandssekretariatets kampagne Fokus på unge i Mellemamerika startede i maj 2008 og har i løbet af det sidste år budt på internationale gæster, koncerter, skoleforedrag samt både en central og en rejsende kunstudstilling.

Kunstudstillingen

Kampagnen er netop afrundet, og kunsten fra den rejsende udstilling er på vej hjem fra Bornholm. "Liv i Billeder" har været fremvist i 18 forskellige byer på 30 forskellige steder.  

I hver by har udstillingen været hos tekniske skoler, biblioteker, virksomheder og hos kulturinstitutioner. Derudover har centraludstillingen på skift besøgt forskellige københavnske forbund. I alt regner vi med at over 100.000 mennesker har fået glæde af kunstudstillingen. 

Koncerter

I forbindelse med ferniseringen på udstillingen i Råhuset i København inviterede Ulandssekretariatet to unge nicaraguanske musikere til Danmark - Marimba-virtuosen Carlos Luis Meija Rodriguez og hans fætter guitaristen Carlos Guillen Meija. De to unge talentfulde musikere kommer fra den populære nicaraguanske musikerfamilie "Meija Godoy". 

Under deres besøg i Danmark fik de to Carlos'er mulighed for at holde 13 koncerter for bl.a. folkeskoleklasser og hos faglige institutioner. Koncerterne bød på en folkloristik kavalkade over den rige nicaraguanske folkemusik. 

(Carlos og Carlos sammen med ambasadør i Nicaragua, Søren Vøhtz) 

Nacira Temples besøger Danmark

Sundhedssektoren var et specifikt fokusområde i Fokus på unge-kampagnen. I samarbejde med sundhedsforbundet FETSALUD i Nicaragua, Dansk Sygeplejeråd og Sygeplejestuderendes Landssammenslutning kunne Ulandssekretariatet invitere den nicaraguanske sygeplejerske Nacira Temples til Danmark i tre uger hen over september-oktober. 

Under sit besøg i Danmark fik Nacira mulighed for at forelæse og holde dialogmøde med danske sygeplejestuderende på 13 sygeplejeskoler rundt om i Danmark. Emnerne spændte fra sociale, økonomiske og kulturelle betingelser for at få en sygeplejerskeuddannelse i Nicaragua til sygeplejerskeuddannelsens teoretiske opbygning og efterfølgende arbejdsmuligheder. Derudover fortalte Nacira om lønvilkår, arbejdsmiljø, videreuddannelsesmuligheder, og ligestillingsspørgsmål på de nicaraguanske sygehuse. 

Vi håber at vores forskellige aktiviteter tilsammen har afspejlet vores budskab: At vise at på trods af en historie fyldt med krig, naturkatastrofer, politiske omvæltninger, diktatorer og undertrykkelse af menneskerettigheder summer Mellemamerika af liv, fremdrift, kreativitet og en vilje til at ændre på tingene. Når man diskuterer udvikling i de fattigste lande, drejer sig ikke kun om problemer, økonomi og overlevelse. Det handler også om værdier, holdninger og identitet. 

 

Vi vil gerne sige tak for hjælpen til alle rundt om i landet, som har givet en hånd med, og håber at vi en gang i fremtiden kan samarbejde igen.   

For yderligere information og baggrund for vores Fokus på unge i Mellemamerika kampangne, samt diverse aktiviteter: Læs her.

 

AddToAny

Share/Save