Fokus på Sydasien 2006

I 2006 satte fagbevægelsen fokus på Sydasien under temaet "Fagbevægelsens rolle i bekæmpelse af fattigdom i den globaliserede økonomi".

I oktober måned kunne besøgende på udstillingen "Fokus på Sydasien" se spændende eksplosiv kunst og dans i verdensklasse fra Sydasien. Der var mulighed for at besøge et nødhjælpshus fra Sri Lanka, købe smukt kunsthåndværk fra Indien og snuppe en tur i en vaskeægte motor-rickshaw fra Bangladesh. Fokus på Sydasien bød alle indenfor til en kalejdoskopisk markedsplads med sydasiatisk samtidskunst, dans, musik, mad, film, workshops og meget andet.
Målet var, at give alle mulighed for at se, høre og føle de barske vilkår, som børn og voksne lever under, når de f.eks. er tvunget til at arbejde som gadesælgere eller skraldsamlere for at overleve i Nepal, Bangladesh, Sri Lanka, Indien og Pakistan. Der var dog langt fra kun fokus på problemerne. Med udstillingen og de mange kulturelle aktiviteter blev der lagt op til at give et mere nuanceret og levende billede af Sydasien, som en verdensdel, der trods fattigdom også rummer dynamik, vilje, energi og håb.

KONTAKT FOR YDERLIGERE INFORMATION
Mads Bugge Madsen på tlf. 33 73 74 40, e-mail: mail@loftf.dk

Når tilbud dræber

Festlig og stærk åbning

Om kunsten og kunstnerne

Eksempler på kunsten

Om dansen

Om filmen

Eksempler på hjælpearbejdet

Om baggrunden for Fokus på Sydasien

 

 

AddToAny

Share/Save