Fokus på Sydasien

Ulandssekretariatet sætter i år fokus på Sydasien, og det overordnede emne er "Fagbevægelsens rolle i bekæmpelse af fattigdom i en globaliseret økonomi". Gennem en lang række arrangementer høres og føles de vilkår, som gælder for børn og voksne på arbejdsmarkedet og især i den uformelle økonomi i Pakistan, Nepal, Bangladesh, Sri Lanka og Indien.

Formålet med "Fokus på Sydasien"

Den første del af fokuset løber af stablen i forbindelse med den internationale arbejdsmiljødag d. 28. april og 1. maj, hvor to gæster fra partnerorganisationer i Indien og Bangladesh er inviteret til Danmark for at fortælle om vilkårene i deres lande. Den anden del finder sted til efteråret og kulminerer i tre ugers kulturudveksling i Brøndsalen på Frederiksberg fra den 6. – 29. oktober. Her vil der blive en udstilling med samtidskunst fra Sydasien og en bred vifte af kulturelle arrangementer. Som afslutning på fokuset vises en ny film om bangladeshiske og nepalesiske ungarbejdere på DR 1 i december.

Målgrupperne for "Fokus på Sydasien"

Målet med "Fokus på Sydasien" er at inddrage et dansk publikum i nogle af de udfordringer, som de respektive lande står over for i relation til globalisering, fremme demokrati og social dialog samt bekæmpelse af fattigdom herunder børnearbejde. Gennem en række forskellige arrangementer gives der et kalejdoskopisk billede af både de trøstesløse vilkår, der er virkelighed for uhyggeligt mange mennesker, men også af den vilje og energi, der er med til at give håb for en bedre verden. Arrangementerne vil være rettet mod:

  • Fagbevægelsens medlemmer
  • Skoleelever
    Den brede offentlighed

Hvem er involveret i "Fokus på Sydasien?"

For at vise et bredt udsnit af det udviklingsarbejde, som fagbevægelsen gennemfører i Sydasien, deltager også 3F, Dansk Metal, BAT-Kartellet/TIB/DUI og ASF Dansk Folkehjælp med aktiviteter, der vil give et indblik i deres arbejde for bekæmpelse af fattigdom og fremme af demokrati og social dialog. Også partnerorganisationerne i Pakistan, Nepal, Bangladesh, Sri Lanka og Indien er aktivt involveret i planlægningen og gennemførelsen af fokuset. Derudover er Center for Kultursamarbejde med Udviklingslandene involveret med henblik på at skaffe yderligere ressourcer til aktiviteterne og Danmarks Radio med henblik på produktion af film.


Se også præsentationerne:

Kvinder i den uformelle økonomi i Indien (17 MB)

 

AddToAny

Share/Save