Fokus på Anstændigt Arbejde 2010

 

Med kampagnen Fokus på Anstændigt Arbejde vil Ulandssekretariatet og vores kollegaer i Asien fortælle danskerne om nogle af de udfordringer, som fagbevægelsen står over for i dag i udviklingslandene. Det drejer sig om korruption, fattigdom, arbejdsløshed, vold, undertrykkelse, globalisering og demokrati. Udfordringer, som gør det svært at forstå, hvordan tillidsfolk og arbejdere, overhovedet har energi og overskud til at udfordre overmagten.

Kampagnen består af en bred vifte af spændende aktiviteter, som finder sted rundt omkring i landet fra februar 2010 til marts 2011:

  • Rejsende udstilling
  • Filmforevisninger
  • Foredrag og dialogmøder

Kultur, i den bredeste forstand, er det som giver næring til modstanden mod uacceptable betingelser. Kulturen giver de oaser af frihed, fest og forståelse, der er en forudsætning for at fortsætte kampen mod urimelige og uanstændige vilkår. Vi vil med kampagnen give et mere nuanceret og levende billede af Asien som en verdensdel, der trods store sociale og økonomiske problemer også rummer dynamik, vilje, energi og håb for en bedre fremtid. I kampagnen er der et særligt fokus på unges muligheder for at finde anstændigt arbejde og en bedre fremtid.

Kampagnen åbner med kunstudstillingens fernisering i Brøndsalen fredag den 26. februar. Her vil der være mulighed for at se udstillingen med samtidskunst fra Sydøstasien frem til den 7. marts.

Kampagnen "Fokus på Anstændigt Arbejde" gennemføres med støtte fra bl.a. dansk fagbevægelse, Danida og Center for Kultur og Udvikling - CKU.

 

 

AddToAny

Share/Save