Førskole i Kenya

Læring gennem leg og bedre arbejdsforhold for lærerne
Foto: Marcus Balslev, BUPL

Kenya:

Land i Østafrika. 580.367 km2 (13,5 gange større end Danmark). 48,5 millioner indbyggere. Engelsk og swahili er officielle sprog.

Gennemsnitlig årsindkomst (BNI) pr indbygger: 8.700 kroner. En tredjedel af befolkningen er fattige (har under 12 kroner om dagen til at leve for).

Forventet levetid: 67 år.

International Faglig Sammenslutning (ITUC) siger i sit globale rettighedsindeks, at Kenya systematisk overtræder rettigheder på arbejdsmarkedet.

39 procent af befolkningen har en sundhedsforsikring (Afrikas gennemsnit er 25 procent).

8 ud af 10 arbejder i den uformelle økonomi.

Minimumslønnen er 700 kroner om måneden.

Cirka 5.213.000 er medlemmer af fagforbund. Arbejdsstyrken er på 18,5 millioner mennesker.

Foto: Marcus Balslev, BUPL

BUPL og Ulandssekretariatet støtter et projekt i tre lande – Kenya, Sierra Leone og Tanzania – indenfor børnehave/børnehaveklasse-undervisning. Projektet retter sig mod tillidsmænd og undervisere i fagbevægelsen.

Førskole-området i landene er præget af private aktører med uformel og ofte uuddannet arbejdskraft. Projektet retter sig mod bedre kvalitet i undervisningen, organisering af flere medlemmer og bedre arbejdsforhold for førskole-lærerne.

Der er ikke det store fokus på afrikanske førskolebørns særlige behov og måder at lære på. BUPL har afholdt workshops i Læring Gennem Leg i de tre lande.

 

AddToAny

Share/Save