Et ordentligt arbejde til alle

Af Jacob Rosdahl, Ulandssekretariatet
19. november 2018
Et ordentligt arbejde til alle. Ansvarlige virksomheder. Bæredygtig vækst. En stærk fagbevægelse, der kan gå i dialog med arbejdsgiverne. Det er blandt andet det, FN’s Verdensmål 8 handler om.
LO-formand Lizette Risgaard åbner konferencen om Verdensmål 8

Den 20. november holder Ulandssekretariatet, 3F og DI konference om Verdensmål 8.

Verdensmål 8 er et af FN’s vigtigste verdensmål. Det handler om at skabe ordentlige jobs og bæredygtig vækst samt ansvarlig produktion. Det gælder om at skabe et ordentligt arbejdsmarked med fornuftige standarder, retfærdig global handel og arbejdsvilkår, sikkerhed, løn og social sikkerhed for arbejdstagerne – uanset om de arbejder som fabriksarbejdere, gadehandlere eller sygeplejersker eller noget helt fjerde.

Den 20. november 2018 afholder Ulandssekretariatet, 3F og DI en konference i Industriens Hus i København, som netop handler om at sætte lys på Verdensmål 8. De tre organisationer kommer fra fagbevægelse og arbejdsgivere – men selvom der er modsatrettede interesser på en række punkter, er der også fælles interesser. Nemlig at et ordentligt, velreguleret og retfærdigt arbejdsmarked skaber vækst, bedre jobs og udvikling – også i udviklingslandene.

Blandt talerne på konferencen er udviklingsminister Ulla Tørnæs, LO’s formand Lizette Risgaard, 3F’s næstformand Tina Kristensen og direktør i DI Thomas Bustrup.

Følg konferencen her live

Læs hvorfor Verdensmål 8 er så vigtig.

Se hvad Arbejdsmarkedskonsortiet (Ulandssekretariatet, 3f og DI) er

AddToAny

Share/Save