En perlerække af stærke faglige ledere

Der er mulighed for at møde fire stærke faglige ledere fra Nicaragua, Zimbabwe, Sydafrika og Bangladesh, når de gæster LO-kongressen den 28.-31. oktober.

José 

Antonio Zepeda fra Nicaragua Formand for lærerforbundet ANDEN og medlem af parlamentet. Siden sandinisterne med Ortega i spidsen vandt regeringsmagten for under et år siden, har fagbevægelsen siddet med i spændende fora for økonomisk og social udvikling af landet. Det er nye tider for lærerne, fagbevægelsen og landet, som stadig står overfor mange udfordringer.

Willy 

Madisha fra Sydafrika Præsident for lærerforbundet SADTU og for landsorganisationen COSATU. Fagbevægelsen er ved at afklare sit forhold til ANC-regeringen, og de seneste måneders strejker i Sydafrikas offentlige sektor er en del af processen. Madisha skuer også udad på Sydafrikas fremtidige rolle i Afrika set med fagbevægelsens øjne, samt forholdet til Zimbabwe.

Wellington 

Chibebe fra Zimbabwe Generalsekretær for landsorganisationen ZCTU, som kæmper en hård kamp for almindelige menneskers muligheder for at overleve under det repressive regime, ramt af en inflation af vanvittige dimensioner. Det faglige arbejde fortsætter for at påvirke tilstandene, på trods af hyppig forfølgelse, fængslinger, overfald og tortur.

Nazrul 

Islam Khan fra Bangladesh Præsident for landsorganisationen BJSD. Generalsekretær for og initiativtager til BILS (Bangladesh Institute for Labour Studies), der i august 2000 udarbejdede en research rapport om arbejdsmiljøet i forbindelse med skrotning af skibe, som for alvor satte dette emne på den internationale dagsorden. BILS har også gennem andre studier og kampagner formået at påvirke lovgivningen og forholdene på arbejdsmarkedet.

 
 

AddToAny

Share/Save