DSR støtter ofre i Nicaragua

Dansk Sygeplejeråd har doneret 25.000 kroner til genopbygningsarbejdet efter orkanen Felix’s hærgen af den fattige nordkyst af Nicaragua den 4. september.

Sundhedsforbundet FETSALUD i Nicaragua står for koordineringen af fagbevægelsen hjælp til området, hvor det senest forlyder, at 38.000 hjem er enten helt eller delvist ødelagt og flere hundrede tusinder personer er berørt af katastrofen. De mangler stadig mad, rent drikkevand og tag over hovedet.

85 procent af brøndene og de andre kilder til drikkevand er i fare for forurening, og 90% af ris-, bønne- og majs-afgrøderne er påvirket af orkanen, lige såvel som landsbrugsdyrene og fiskeri-materialerne ikke længere kan tilfredsstille behovet for føde. 

Fagbevægelsen sendte i sidste uge en appel ud om hjælp til ofrene, og Ulandssekretariatet opfordrer alle til at give en håndsrækning til at genopbygge de ødelagte huse, skoler og sundhedsklinikker.

 

Man kan hjælpe ved at sende et bidrag til:

Bank:    Banco de Finanzas (BDF), Nicaragua, 

Centralamerika.

Bankfilial:    Casa Matriz BDF

SWIFT-kode: 

BBDFNIMA

Kontoholder: FETSALU-FNT

Konto nr.:    

103-000362-0

Møntsort:       US dollars

 

Se her hvad der er brug for

Verdens Fødevareprogram under FN anslår senest, at der er behov for 17 

millioner dollars i katastrofe-hjælp.

Det er ikke engang 10 år siden, at det samme område blev hærget af orkanen Mitch i 1998 - en katastrofe, som man vurderede satte Nicaragua 50 år tilbage med hensyn til infrastrukturen.

Orkanen Felix er dog allerede "old news" og ofrene lider under den manglende opmærksomhed fra de stærke kræfter i verden, der kan hjælpe. Alle bidrag vil derfor have en stor effekt.

 
 

AddToAny

Share/Save