Derfor Fokus på Østafrika

Fattigdom, aids, krig og korruption. Det er det Afrika, medierne viser.

Hverdagen er hård for mange afrikanere. Afrika er stadig den fattigste verdensdel. Her plages befolkninger af sult og sygdomme. Her dør f.eks. flere af aids end noget andet sted i verden. Her lever mennesker i sundhedsfarlige boliger, og arbejdsmiljø prioriteres lavt på mange fabrikker. Arbejdere udsættes f.eks. for maskiner uden afskærmning, dårlig udluftning, støv, støj og farlige kemikalier.

Problemer er der nok af, men der er også en vilje til forandring. Der er lokale kræfter i Østafrika – Uganda, Tanzania og Kenya – som arbejder med en utrolig energi og dynamik på at forandre Afrika fra at være ”det tabte kontinent” til at blive en mere aktiv del af en globaliseret økonomi. Derfor sætter Ulandssekretariatet Fokus på Østafrika.

Vilje til forandring

Temaet for Fokus på Østafrika er ”Fagbevægelsens rolle i forandring – demokrati, uddannelse og social dialog”. Udgangspunktet er det arbejde, som dansk fagbevægelse i samarbejde med lokale partnerorganisationer gennemfører i Østafrika. Formålet er gennem forskellige initiativer at vise et andet og mere positivt billede af Afrika, hvor der er vilje til forandring – et Afrika, der har noget at bidrage med til vores fælles fremtid.

Dansk fagbevægelse har altid været engageret i kunst og kultur. Mange større virksomheder har deres egen kunstforening takket være faglige aktive. Gennem kunsten skabes indtryk og forståelse mellem mennesker. Som ved tidligere lignende initiativer vil Ulandssekretariatet med Fokus på Østafrika skabe forståelse for, at udvikling i de fattigste lande ikke kun drejer sig om økonomi og overlevelse. Det handler i lige så høj grad om værdier, holdninger og identitet. Udstillingen ”Vilje til forandring” skal bidrage hertil.

 
 

AddToAny

Share/Save