Curtain Raising

Udgivet: 
2007
Version: 
Engelsk
Varighed: 
60 min.

-en film om håb og overlevelse.

Danske Andreas Johnsen har skabt en fantastisk film om den østafrikanske musikscene og fortæller her historien om musikere på forskellige stadier i deres karriere.

Flavaboy fra Kenya er en blandt mange determinerede og talentfulde unge musikere, som forsøger at bane en levevej ud af Nairobis ludfattige ghettomiljø gennem musikindustrien.
Hans modpart i filmen er Chameleone fra Uganda. En meget berømt musiker hvis skæbne på mange punkter lignede Flavaboys, inden han for få år siden slog igennem. Gennem dygtig marketing og store ambitioner har han opnået stor succes og turnerer nu rundt i hele Afrika, Europa og USA.
I filmen møder vi også Joseph Kamaru, som var en stor stjerne i 50erne og op igennem 80erne. Men som genfødt kristen, koncentrerer han sig nu om at lovprise gud. Chameleone opnåede at styre sin karriere uden om politiske og religiøse aspekter, og spørgsmålet er nu om dette også kan lykkes for Flavaboy.

Filmen er optaget i Kenya, Uganda og Rwanda i 2004 og 2005.

Danske Andreas Johnsen har i flere år været fokuseret på at afbilde nye, blomstrende musikscener verden over. Ud over at være et musikantropologisk studium er 'Curtain Raising' lige så meget en film om håb og overlevelse blandt en af verdens fattigste befolkningsgrupper.

Læs mere om Andreas Johnson og hans film på:
www.rosforth.com

 

AddToAny

Share/Save