Asiatiske forbindelser

Udgivet: 
1999
Version: 
Dansk
Varighed: 
44 min.

Forbud mod toiletbesøg, fyringer ved barsel og arbejdsulykker og forbud mod fagforeninger er hverdag for mange arbejdere i udviklingslandene. Dette dokumentarprogram sætter fokus på krænkelser af menneske- og arbejdstagerrettigheder i udviklingslandene.

To store nordiske virksomheder har eksplicitte etiske retningslinjer for, hvordan de ansattes rettigheder sikres i udviklingslandene, og i den forbindelse belyses de ansattes forhold på virksomhedernes samarbejdsfabrikker i Asien.

Det drejer sig om bagerikoncernen Kelsen A/S, som har etableret en småkagefabrik i Pakistan, og den svenske tøjgigant Hennes & Mauritz, som får syet tøj på fabrikker i Bangladesh. Etik eller kosmetik? Er der hold i Kelsens og H&M's ønsker om at sikre vilkårene for de ansatte i udviklingslandene? Eller er det kun "varm luft", der har til formål at sætte virksomhedernes engagement i et positivt lys? Det er blot nogle få af de spørgsmål, som programmet forsøger at besvare.

Produceret i 1999 af Agenda Film & TV i samarbejde med SID og Ulandssekretariatet. Udgivet i dansk version. Varighed: 44 min.

OBS: I løbet af 2000 trak Kelsen sig ud af småkagefabrikken i Pakistan

 

AddToAny

Share/Save