18 timer i døgnet

Udgivet: 
1998
Version: 
Dansk
Varighed: 
29 min.

Dokumentarfilmen fortæller om, hvordan thailandske børn bliver kidnappet, spærret inde og tvunget til at arbejde mere end 18 timer i døgnet under usle forhold. Virksomhedsejerne udsætter dagligt børnearbejderne for trusler og fysisk afstraffelse og forbyder dem at have kontakt med omverdenen, så selv børnenes egne familier ikke kender til deres skæbne.

Noppadon fra Thailand var 13 år, da han blev kidnappet og tvunget til at arbejde på en plastikfabrik sammen med 27 andre børn. Efter 19 måneder blev han og de andre børn endelig befriet fra deres tvangsarbejde, da de thailandske myndigheder en dag dukkede op på virksomheden. Virksomhedens ejer blev straffet med syv års fængsel.

I dag arbejder Noppadon for at oplyse om den grove udnyttelse af børnearbejdere, som stadig finder sted i Thailand. I filmen fortæller Noppadon sin historie, og man følger ham i hans arbejde for at forsvare børns rettigheder.

Filmen blev produceret til et tv-debatprogram med titlen "Gi' dem en hånd - igen", som fokuserede på børn og unges vilkår i udviklingslandene. Ulandssekretariatet medvirkede i debatprogrammets paneldiskussion. Udsendt på DR2/temalørdag tilrettelagt af Frode Højer Pedersen og Kim Vejrup.

 

AddToAny

Share/Save